Nörrebro Bryghus

Maken firade 60 glada levnadsår i fredags och vi tog honom till Köpenhamn och Nörrebro Bryghus. Jag försökte lura i honom att han skulle få en tatuering. Det gick han nog inte på men jag tror att han var lättad när vi öppnade dörren till detta lilla bryggeri där de testar alla sina vilda ölidéer och får fram goda personliga ölsorter.

Vi fick först en rundvisning, dvs vi stod stilla och tittade runt medan vår guide sprang fram och tillbaka och hämtade nya ölsorter som vi fick smaka. Därefter åt vi lunch i restaurangen. 3 smörrebröd, valfri fatöl och hemmagjord snaps med ytspänning för 199 DKK. Mycket gott!

Mätta och belåtna släntrade vi ut i det härliga soliga vädret och hamnade på ett ölcafé med massor av skiv- och bandspelare på väggarna. Kaffebegäret stillades. Vissa hade andra begär.

På vägen tillbaka till Nörreport Station stannade vi till vid Torvehallerne – en ny saluhall med glasväggar mitt i Köpenhamn på Israels Plads. Här flockades köpenhamnarna på fredagseftermiddagen för att ta en öl med bästa kompisen innan de handlade med sig danska delikatesser hem för att förgylla helgen. Om man var frusen fanns det en eld att värma sig vid men de flesta satt på marken på varje liten plätt dit solen letade sig.

Annonser
Det här inlägget postades i Vanliga dagar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s