En bra dag

Det finns bra dagar. Och så finns det lite sämre dagar. Och så finns det riktiga skitdagar. Idag var en bra dag. Vindstilla, en fördel när man ska cykla. Behaglig temperatur också.

På lunchen bröt solen igenom och jag beslöt att promenera bort till Gamla Kyrkogården vid Gustav Adolfs Torg för att njuta av det blå hav av scilla som breder ut sig här i denna stilla park för Malmöbor och turister att vandra i. Idag anläggs inga nya gravställen, men begravningar förekommer fortfarande. Den kallas också för Gamla Begravningsplatsen eftersom där aldrig funnits någon kyrka.

Sen fick jag ett mejl från min dotter, hon den begåvade ni vet, med denna länk till ett nyhetsinslag i TV4 som visar hennes senaste projekt i skolan: Skrotfynd blev stolar. Hon går andra året på designprogrammet i Pukeberg och projektet har genomförts tillsammans med Stena Recycling som först bjöd på ett spännande studiebesök där de fick plocka med sig valfritt skrot hem till skolan. Skyffelstolen har hon varit med och skapat! Kul att se vad de kan åstadkomma med sådant som vi kastar.

Men nu är det en högtidsstund framför tv:n. Himmel Blå, världens vackraste tv-serie, om livet på den lilla ön Ylvingen på Helgelandskusten i Norge. När kommunen vill lägga ner skolan (tre elever blir i minsta laget) sätter öborna in en annons: Flytta till Ylvingen. Vi garanterar husrum och ett spännande jobb inom turistindustrin på världens vackraste ö.

Singelmamman Marit övertalar hon sin kompis Kim att spela hennes man och tar chansen att flytta dit med sina barn, Robin och Iris. Kim tycker att det är en rasande bra idé. Han flyttar gärna till världens ände för att få vara nära kvinnan han i hemlighet älskar. När säsong 3 startar är Kim försvunnen efter en båtolycka för sex månader sedan – saknad av alla.

Serien är en värdig ersättare till Gynekologen i Askim som har förgyllt mina måndagar i tio veckors tid. Gynekologen Henning som har en mottagning där han får veta både den ena och andra intima detaljen om invånarna i samhället. Det handlar återigen om kärlek, sex och otrohet.

Annonser
Det här inlägget postades i TV, Vanliga dagar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s