Mad Men-abstinens

Sista avsnittet av säsong 4 har visats på kanal 9. En ganska tråkig säsong men slutet bådade ändå gott – Don har blivit förälskad på riktigt och är förlovad och Betty flyttar ifrån huset och förhoppningsvis också sin tråkige make. Don måtte väl också flytta ifrån sin erbarmliga lägenhet som är så mörk att man inte minns hur den ser ut från det ena avsnittet till det andra. Inredningen, modet och frisyrerna är nämligen behållningen med den här serien.

Se bara på den underbara sänggaveln på den här bilden när Don (Jon Hamm) och Betty(January Jones) var lyckligt gifta.

Joans (Christina Hendricks) klänning, matchande skor och tjusiga frisyr på den här bilden – sjukhusets väntrum med askfat, naturligtvis. För här rökes det hela tiden, t o m gynekologen när han undersöker en patient.

Seriens manliga vapendragare är Don Draper och Roger Sterling (John Slattery), två generationers reklammän på Madison Avenue i 60-talets New York.

Don är den briljante creative directorn medan Roger jagar kunder och konton. Båda ivrigt drickande och rökande dagarna igenom. Och båda med kvinnor som hobby.

Detta är min absoluta favorit-scen, Betty och Don i Rom, hämtad ur säsong 3. 

Den femte säsongen av Mad Men kommer inte att sändas förrän i början av 2012 i amerikansk tv. Detta eftersom tv-kanalen AMC fortfarande sitter i kontraktsförhandlingar med skaparen Matthew Weiner.

Det betyder en jobbigt lång väntan även här i Sverige. Så vad ska en madmen-fantast som jag sysselsätta sig med under tiden?

Man kan gå in på AMC:s hemsida och ”madmenyourself”. Sådär kul.

Eller så kan en Barbiedockssamlare som jag göra lite fräcka bilder med mina dockor.

Det här inlägget postades i Film, TV, Vanliga dagar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s