Line dance – ett roligt beroende

I drygt tre år har jag dansat Line Dance för Zuzana Cortova varje torsdag och på sommaren anordnas dans i solnedgången på Ribersborg. Här har jag fastnat på film också.

Idag är jag sjuk och kan inte vara med annars är det inte många lektioner som jag missat. Line Dance är en perfekt motionsform om man gillar musik och utmaningar – det är inte bara motion för kroppen utan även för hjärnan. Jäklar vad man får koncentrera sig för att minnas koreografin. De flesta tror att vi bara dansar till countrymusik, men numera förekommer de flesta musikstilar som swing, salsa, vals, funky och det produceras många danser till radions topplistor.

Zuzana är en fantastisk lärare som utrstrålar en sådan entusiasm och får oss må bra på dansgolvet. Hon och hennes man Nicholas Cort driver sin verksamhet under namnet Saloon Crew. Båda har vunnit värlsmästerskap i line dance och har utbildat många tävlingsdansare. I helgen tävlades det i Helsingborg, Southern Swedish Cup, och unga Emma Nilsson från vår dansgrupp tävlade för första gången och blev tvåa, inte så dåligt för att vara första tävlingen.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s