Sex and the kitchen

Lördagen den 4 februari 2006 var det dags för vår första matlagningsträff. Vi är tre par: Mats & Agnetha, Håkan & Monika och Björn & Kerstin. Varannan gång ska killarna laga maten och varannan gång tjejerna. Killarna började för att Björn hade hittat ett trerättersrecept med tema som han ville testa.

Agnetha kom med den glimrande idén att vi tjejer under tiden skulle gå och se Annie – en musikal på Nöjesteatern med Eva Rydberg, Ulf Brunnberg och Claes Malmberg. Det var väl trevligt men sen var vi mycket spända på vad som väntade oss när vi körde hem.
På trappan stod desserten i glasskålar på brickor – bra kylskåp. De tre gentlemännen tyckte att vi var lite tidiga – de hade räknat med att vi skulle komma halv sju. Tidsplanering hade vi redan pratat om att de nog skulle ha lite problem med.
Nåväl, strax stod chipsen på bordet och vi bjöds på en drink som var juiceig och vansinnigt god. Medan männen pysslade färdigt i köket, väldigt tysta och koncentrerade, läppjade vi på våra drinkar och  försökte lösa Agnethas krydd-gåtor. Det gick inte så bra, Monika och jag kom inte på nånting, nästan.
Maten var klar och vi satte oss till bords. Temat var mexikanskt och först fick vi en liten ceasarsallad – grönsallad med urgod dressing och små brödkrutonger. Till detta fick vi ett argentiskt vitt vin, Malambo Chenin Blanc Chardonnay 2005. Mycket gott och föredömligt serverat av Håkan. Huvurätten bestod av marinerade, grillade kycklingbröst med ugnsbakade sötpotatisklyftor, mango-och rödlöksalsa och lime- och vitlöksmajonäs. Vi var stumma – perfekta kycklingbröst och tillbehör som verkligen passade utmärkt till. Till detta fick vi dricka antingen öl, Corona, eller ett sydafrikanskt rött vin Drostdy-Hof Cape Red 2005. Desserten till slut – en lätt isad avokadokräm med Grådask portvin.
Snacka om att killarna hade satt ribban – högt! Nu behövde vi bara ett namn på vårt lilla matsällskap. Efter omröstning vann: Sex and the kithen.
Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sex and the kitchen

  1. agnetha skriver:

    Trevlig ideé med denna sida!!  Vill bara påpeka att vi inte har sex in the kitchen!! Det sköter vi på hemmaplan!  Vi ÄR sex personer……..
    Agnetha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s